top of page
3207d79a-7512-412c-918c-c7cd5a23b126.jpg

Våra tjänster >Solcells- och taktvätt

Rengöring av solpaneler & tak

Tillverkare uppger att smutsiga solpaneler kommer att resultera i förlust av produktion och kan också påverka din garanti. Trina Solar, en av världens ledande tillverkare av solpaneler, inkluderar följande i en underhålls- och skötselmanual... 

 

"Mängden elektricitet som genereras av en solcellsmodul är proportionell mot mängden ljus som faller på den. En modul med skuggade celler kommer att producera mindre energi och därför är det viktigt att hålla modulen ren." 

Panasonic, välkänt globalt företag och tillverkare av solceller ger råd i sina vanliga frågor:

 

- Vilket underhåll krävs för mina solpaneler? 

"Tvätta bort damm och smuts från dina solpaneler två gånger per år". 

Läs mer

En stor myt är när...

..en solpanel kallas självrengörande. Detta brukar betyda att ytan är hydrofobisk, vilket innebär att vattendroppar inte fastnar på ytan. I grund och botten är dessa ytor inte precis självrengörande och underhållsfria.

 

De minskar mineralrester som kan blockera solen från att nå cellerna, men i en dammig miljö kan en enda solcell i panelen bli ineffektiv och detta kommer att påverka prestandan hos resten av cellerna i panelen. Eftersom de är kopplade i serie, om en cell är skuggad, blir uteffekten från hela panelen lägre som ett resultat.

b5e944d1-f73d-4cee-a9a6-4d45d092f6ea.jpg
bottom of page